תכנון, עיצוב ושיפוץ בית פרטי בעפולה

הבית בן ה-70 שנה נרכש ע"י הורים עבור ביתם.

כיאה לבתים ישנים, כל החללים בבית היו כחדרים סגורים כולל הסלון והמטבח. הבית לא שופץ מאז בנייתו ונשאר בצורתו המקורית.

בקשת הלקוחות הייתה ליצור בית נעים ומזמין עם חלל מרכזי גדול, מרווח ומואר שיותאם לאירוח ובעתיד למגורי זוג

 פרט למעטפת החיצונית, כל קירות הבית הפנימיים נהרסו. כל פונקציה שהייתה קודם לכן פינתה מקומה לאחרת.

סגנון הבית הוא וינטאג' עדין. שולבו גווני ירוקים (ירוק-מרווה, ירוק מנטה) אפור בהיר ולבן.  האלומיניום בכל הבית הוחלף ונבחר גוון של אפור כהה, אשר משתלב עם פלטת הצבעים שנבחרה.

את מקום המרפסת הסגורה תפס המטבח. תכננתי אותו מחדש עפ"י צורכי הלקוחה. על אף גודלו הקטן הוא מכיל את כל המוצרים ומקומות האיחסון שצריך. גם הוא, בדומה לפלטת הצבעים, נצבע בצבע ירוק-מרווה בשילוב של שיש שחור ואריחי קרמיקה לבנים.

מחדר סגור וחשוך בו היה ממוקם הסלון, נהרס הקיר החוצה בינו לבין פינת האוכל מה שיצר מבואה קטנה ולא נעימה בכניסה לבית. לאחר הריסת הקיר התקבל חלל גדול, מרווח ומזמין. החלון הורחב ע"מ שיכנס אור ואויר לבית. הלקוחה ביקשה כי גווני הירוק יהיו דומיננטים באיזור המרכזי. קיר הטלוויזיה נצבע בגוון ירוק מרווה וכן תפר הקדר בספה בגוון דומה היוצר הרמוניה מופלאה בחלל. שילוב של זוג שולחנות זהב עם זכוכית ושטיח וינטאג' יצר סלון ייחודי, נעים ומזמין. התאורה נבחרה בקפידה ע"מ לתת אור נעים לחלל, אך גם לייחד אותו בעזרת גופי התאורה. צבעי הירוק מודגשים באלמנטים חשובים- צמחיה שפזורה בבית.

שני החלונות הקטנים שפנו לרחוב הוחלפו בחלון אחד גדול, הנותן אור ואוויר לכיון הגינה המטופחת והיפה. תחתיו תוכנן ספסל איחסון וישיבה ותאורת קריאה, מה שהפך את האיזור למקום הרגוע שניתן להתרווח עליו ולשקוע במחשבות...

חדר השינה נצבע בצבעים בהירים. ארון ישן שהתקבל בירושה נצבע גם הוא בלבן ע"מ לשמור על תחושה נעימה ומרווחת. תוכננה מיטה עם ראש מיטה מעץ אלון. ראש המיטה מכיל ספרים, תאורה ואלמנטים עיצוביים.

חדר הרחצה הוכנס כחלק מחדר השינה, במקום מיקום המטבח. המקלחת רוצפה וחופתה באריחי 60*60 בצבע לבן מט. לקיר המקלחון נבחרה קרמיקה בגוון ירוק מנטה שהונחה בצורת פישבון, ונותנת תחושת ספא תמידית... השירותים מוסתרים בתוך נישה כדי לשמור על פרטיות. מדרגות היציאה לחצר נסגרו ובמקומם מוקם ארון שירות וכביסה.

בנוסף לשירותים בחדר הרחצה, הלקוחה ביקשה שירותי אורחים. שירותי האורחים נשארו במקומם אך שינו כיוון והורחבו. נבחר ריצוף מצוייר בגווני כחול-לבן וחיפוי לבן להשלמת מראה נקי. בגב קיר שירותי האורחים תוכננה נישה גדולה עבור ארון מעילים בכניסה לבית.

שביל הגישה,המדרגות והכניסה לבית שקודם לכן היו מצידו של הבית שונו, וכעת הם נמצאים בחזית הבית הפונה לרחוב. המדרגות בנויות בצורה א-סימטרית מיוחדת עליהן הונחו פלטות בצבע שחור-אפור המותאמות לחוץ. עץ הלימון שהיה במקום שמר על מקומו וסביבו נשתלו פרחים. נבנתה פרגולה, חניה וגדר מסביב לבית.

לקביעת פגישה ומידע נוסף חייגו עכשיו או מלאו את הטופס

שם מלא
טלפון
דוא"ל
פרטים נוספים
Copyright © כל הזכויות שמורות לחגית שטילר
עיצוב פנים ומטבחים